Coca de poma ràpida i fàcil de fer, berenar de diumenge
Pastís de poma
Ingredients:
6 ous.
250 grams de sucre.
350 gams de farina.
200 grams d’oli.
Una copa d’anís.
Una papereta de llevat químic.
Tres pomes tallades a mitges llunes.
En un bol posem tots els ingredients, menys la farina i el llevat, a batre durant uns deu minuts, barregem la farina i el llevat ; l’afegim a la preparació anterior a poc a poc.
Engreixinem i enfarinem un motlle, aboquem la massa; ens ha de quedar a la meitat del motlle. Posem les pomes tallades per sobre la massa i espolsem per damunt sucre llustre.
Coem a forn fluix entre 160/170 graus, durant una hora més o menys.
Penseu que cada forn no és igual. Al cap de tres quarts d’hora obriu amb cura el forn i punxeu amb una agulla, i veureu més o menys el temps i recordeu el forn ha d’estar preescalfat abans, només s’ha d’engegar la part baixa del forn, mai el gratinador.
Quan surt del forn podem posar unes gotes d’anís. I pintar amb una melmelada d’albercocs diluïda amb unes gotes d’aigua, per tal de donar una mica de lluentor.