Pastís de xocolata i taronja

Pastís de xocolata i taronja

Ingredients:

Una tassa d’oli de gira-sol o de mantega

Dues tasses de farina de blat

Ratlladura de pell de taronja

Una cullerada de melmelada de taronja amarga

Un polsim de sal

Una tassa de sucre

Tres ous, gemmes i clares separades

Dues cullerades de brandi

Mitja tassa de llet

Una cullerada sopera de cacau pur

Un sobre de llevat químic

Forn escalfat abans a 170 graus, sols la solera del forn

Barreja les gemmes d’ou, oli, brandi, melmelada, ratlladura, sucre, llet, cacau.

Barreja i tamisa la farina amb el llevat.

Posa les clares a punt de neu fort  junt amb el polsim de sal.

Batre amb una batedora elèctrica fins a obtenir una massa homogènia.

Barreja i mescla la farina

Per últim incorpora les clares a punt de neu, barreja amb cura de dalt a baix

Engreixina un motlle amb mantega i farina, aboca la preparació i cou al forn per espai d’uns 30 a 45 minuts. Cura els forns tots són diferents, aneu observant l’evolució de la cuita, no obriu  el forn fins passat almenys 30 minuts, si no és necessari.

Calda o salsa per banyar el bescuit:

En un cassó posa 100 grams de sucre, una tassa de llet o nata, una bona cullerada sopera de cacau pur o de Cola-Cao, Nesquik, a la tassa, una cullerada de mantega. Deixeu que es dissolgui tot plegat, sense deixar de remenar. Com més estona estigui al foc més s’espesseix.

Com és una salsa feta a ull, heu de jugar amb els ingredients, si la voleu més clara, espessa, amb gustos diferents, com vainilla, Cointreau, rom, en fi al gust de cadascú.