Pastís de xocolata i taronja
Pastís de xocolata i taronja
Ingredients:
Una tassa d’oli de gira-sol o de mantega
Dues tasses de farina de blat
Ratlladura de pell de taronja
Una cullerada de melmelada de taronja amarga
Un polsim de sal
Una tassa de sucre
Tres ous, gemmes i clares separades
Dues cullerades de brandi
Mitja tassa de llet
Una cullerada sopera de cacau pur
Un sobre de llevat químic
Forn escalfat abans a 170 graus, sols la solera del forn
Barreja les gemmes d’ou, oli, brandi, melmelada, ratlladura, sucre, llet, cacau.
Barreja i tamisa la farina amb el llevat.
Posa les clares a punt de neu fort junt amb el polsim de sal.
Batre amb una batedora elèctrica fins a obtenir una massa homogènia.
Barreja i mescla la farina
Per últim incorpora les clares a punt de neu, barreja amb cura de dalt a baix
Engreixina un motlle amb mantega i farina, aboca la preparació i cou al forn per espai d’uns 30 a 45 minuts. Cura els forns tots són diferents, aneu observant l’evolució de la cuita, no obriu el forn fins passat almenys 30 minuts, si no és necessari.
Calda o salsa per banyar el bescuit:
En un cassó posa 100 grams de sucre, una tassa de llet o nata, una bona cullerada sopera de cacau pur o de Cola-Cao, Nesquik, a la tassa, una cullerada de mantega. Deixeu que es dissolgui tot plegat, sense deixar de remenar. Com més estona estigui al foc més s’espesseix.
Com és una salsa feta a ull, heu de jugar amb els ingredients, si la voleu més clara, espessa, amb gustos diferents, com vainilla, Cointreau, rom, en fi al gust de cadascú.

