Els meus vins
Quan vas a un restaurant i dones a probar el vi o preguntes qui vol probar aquest vi? El client es sol tallar ja que no té els coneixements suficients o, simplement, per vergonya i deferència al cambrer.
Només els professionals dels vins, un enòleg, un productor de vi o un restaurador que vulgui provar aquell vi en qüestió és el més indicat per fer la valoració, no tant pels coneixements tècnics, sinó perquè no es veurà compromés a donar una opinió al respecte.
Aleshores, el client que et demana el vi només et diu si li agrada o no, llavors la conversa és molt limitada i gens profitosa, en aquest cas, és aconsellable deixar-se endur per l’experiència i recomanació del cambrer o de la persona que t’estigui atenent, ja que ell et sabrà aconsellar i conduir cap a un vi que sigui del teu gust.
Recordeu, que no perquè un vi sigui més car aquest serà més bo. Un vi de preu moderat amb la millor companyia pot ser tant o més bo que un vi d’alta categoria.
Xavier Renedo Puig
Universitat de Girona
Institut de Llengua i Cultura Catalanes
Xavier Renedo Puig
Universitat de Girona
Institut de Llengua i Cultura Catalanes
M'agradaM'agrada