Lasagna d’espinacs i bacallà

Primer va ser la lasagna de carn, després va aparèixer la versió vegetariana i ara li toca el torn a la lasagna d’espinacs i bacallà.

Ingredients per a quatre persones:

  • 16 plaques de canalons o 8 de Lasagna.
  • Una cullerada sopera de mantega.
  • Una cullerada sopera rasa de farina.
  • Sal , pebre molt, nou moscada, i una ceba tallada ben fineta.
  • Mig litre de fumet de peix.
  • 200cc. De crema de llet .
  • 1Kgr. d’espinacs frescos o congelats.
  • 0’600 kg. De bacallà dessalat.
  • Uns quants caragols punxents per decorar.

En primer lloc posa aigua abundant al foc i quan arranqui  el bull tira un bon grapat de sal. Seguidament ves ficant les plaques d’una en una sense que pari el bull d’aquesta manera evitaràs que s’enganxin les unes amb les altres, el temps que han de bullir es segons cada fabricant, pel general resta entre els dotze i catorze minuts, així mateix també  conte amb la consistència que t’agradi la pasta al dente o més cuita.

Tot seguit fes una beixamel amb la ceba la mantega i la farina, sal, pebre,i la ratlladura de nou moscada. En un altre caso posa-hi el fumet i la crema de llet per que agafin escalfor  m’entres fas el sofregit de la ceba i la mantega, si vols un millor resultat, quan tiris la farina ves-la remenat fins que quedi una mica torrada, tira la barreja calenta del fumet poc a poc sense deixa de remenar amb un batedor de vari-les. Reserva-la en un lloc calent i tapada amb paper film per tal de que no faig crosta o tel.

El bacallà el poses en un caso amb llet fins a punt d’ebullició ,quan arribi aquest punt retira-la del foc i poses el bacallà deixa’l  fins que es refredi, després el desfàs a trossos. La llet en la que has in fusionat el bacallà la pots a aprofitar per fer un puré de patates amb un molt bon gust  a bacallà.

Sols et queda ja neteja dels espinacs i saltar-los en cru amb una mica de sal i oli en una paella ben calenta, pots afegir-li uns pinyons i panses sense pinyol.

Munta el plat  fent capes de pasta i farcit, acaba’n en una llàmina de pasta, cobreix-la  amb beixamel i serveix ben calent.